هاست چیست؟

هاست چیست؟

هاست (host) همانطور که از نامش پیداست به معنی میزبان می باشد. اما این یعنی چه؟

تمامی اظلاعاتی که ما در سایت خودمان بارگذاری می کنیم، اعم از عکس ها، مقالات، محصولات، ویدیو ها و … باید در یک فضایی ذخیره شده باشند تا کابران بتوانند این اطلاعات را در کامپیوتر خود مشاهده کنند. برای این منظور ما به یک کامپیوتر نیاز داریم تا اطلاعات مد نظر ما را ذخیره کند. اما این کامپیوتر باید یک سری مشخصاتی را داشته باشد تا کابران همیشه بتوانند سایت ما را ببینند. یعنی کامپیوتر مورد نظر ما باید همواره روشن باشد. چون به محض اینکه این کامپیوتر خاموش شود، کابران امکان مشاهده اطلاعات سایت ما را نخواهند داشت. بنابراین نمی توانیم از کامپیوتر شخصی خودمان برای ذخیره سازی اطلاعات سایت استفاده کنیم. چون ما نمی توانیم کامپیوتر شخصی خودمان را همیشه روشن نگه داریم. و دقیقا اینجاست که به هاست نیاز پیدا می کنیم.

تعریف هاست

هاست یک کامپیوتر میزبان است که همیشه روشن است و ما میتوانیم اطلاعات سایتمان را روی آن بارگذاری کنیم و نگران خاموش شدن آن نباشیم. شرکت هایی وجود دارند که این کامپیوتر ها را به ما اجاره می دهند و به این شرکت ها شرکت هاستینگ گفته می شود. البته اگر بخواهم دقیق تر موضوع را توضیح بدهم باید بگویم که این کامپیوتر به جز ما به اشخاص دیگری هم اجاره داده می شود و هر یک از مشتریان تنها از بخشی از فضای ذخیره سازی (هارد) این کامپیوتر میزبان استفاده می کنند که به این فضای ذخیره سازی هاست گفته می شود. و کامپیوتری که میزبانی محموعه این سایت ها را به عهده دارد به عبارت دقیق تر سرور (server) نامیده می شود.

پس تا همین جا به ظور خیلی دقیق متوجه تفاوت هاست و سرور شدید. اما برویم سراغ این موضوع که هاست ها چه انواعی دارند و کدام یک برای سایت ما مناسب است.

انواع هاست

هاست ها به طور کلی به 4 دسته اصلی تقسیم می شوند که عبارت است از:

  • هاست اشتراکی
  • هاست وی پی اس (vps)
  • هاست اختصاصی
  • هاست ابری (کلود)

هر کدام از این موارد با توجه به نیاز شما و نوع فعالیتتان می تواند برای سایت شما مناسب باشد.پس بنابراین باید اطلاعات کاملی از مشخصات هر یک از انواع هاست داشته باشیم تا بتوانیم به درستی تشخیص بدهیم که دقیقا کدام نوع هاست برای سایت ما مناسب تر هست. در ادامه قصد دارم هر یک از این موارد را به طور کامل برای شما توضیح بدهم.

هاست اشتراکی

هاست های اشتراکی به هاستی گفته می شود که منابع یک سرور (کامپیوتر) بین چندین سایت تقسیم می شود. بنابراین وقتی یکی از سایت ها بیشتر از حد نرمال از منابع سرور استفاده کند، بقیه سایت ها دچار کمبود منابع می شوند و در این شرایط ممکن است سرعت سایر سایت ها افت کند و کاربران با مشکل مواجه شوند. اما هاست های اشتراکی ارزان هستند و هر کسی می تواند از پس مخارج آن برآید. اگر در شروع کار هستید و تازه دامنه سایت خود را راه اندازی کرده اید، یک هاست اشتراکی می تواند نیاز شما را به خوبی برطرف کند و نیازی به هزینه بیشتر برای تهیه هاست قوی تر ندارید.

هاست وی پی اس (VPS)

هاست وی پی اس هم نوعی از هاست اشتراکی است با این تفاوت که منابع سرور بین سایت های مختلف به طور مساوی تقسیم می شود و دیگر این امکان وجود ندارد که یک سایت از منابع سایرین استفاده کند. به عبارت دیگر در هاست های وی پی اس سهم هر سایت از منابع سرور کاملا مشخص است و اگر از این نوع هاست ها استفاده کنید، سایت شما تحت تاثیر رفتار سایر سایت ها قرار نمی گیرد و احتمال کند شدن آن به این دلیل وجود ندارد.

اجازه دهید برای بیان بهتر تفاوت بین هاست های اشتراکی و هاست وی پی اس یک مثال بزنم. هاست اشتراکی مشابه یک قابلمه پر از غذاست که به چند نفر داده می شود و ممکن است یک نفر بیشتر از بقیه غذا بخورد و در نتیجه غذای کمتری به سایر افراد برسد. اما هاست وی پی اس مشابه این است که غذای درون قابلمه را به طور مساوی در چند بشقاب تقسیم کرده ایم و به هر نفر یک بشقاب غذا داده ایم. در این صورت کسی نمی تواند با خوردن غذای بیشتر باعث کمتر شدن سهم سایرین شود.

هاست اختصاصی

هاست یا سرور اختصاصی همانطور که از نام آن پیداست فقط مخصوص شماست. یک کامپیوتر با امکانات کامل در اختیار شما قرار می گیرد و منابع آن بین سایت های مختلف تقسیم نمی شود. در مواردی که حساسیت کار بالاست، یا اگر بابت مسائل امنیتی خیلی حساس هستید، یا سایت شما بازدیدکنندگان زیادی دارد، می توانید از سرور یا هاست اختصاصی استفاده کنید. فقط باید توجه داشته باشید که هاست های اختصاصی قیمت بالاتری دارند و شاید برای هرکسی مناسب و مقرون به صرفه نباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *